NL         FR         DE         EN

Battle Road Spring

Wat is de Battle Road?
De Battle Road toernooien zijn een serie van toernooien waar in het voorjaar van 2007 mee begonnen is. Ze zijn bedoeld als kwalificatietoernooien en de Resultaten 2012-2013 van je verrichtingen tellen mee voor je rating en zijn daarmee van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen. De Battle Road Spring zijn de laagste categorie kwalificatietoernooien en de Resultaten 2012-2013 tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. Deze zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen (Wie meer wil weten over Championship punten (klik hier)). De Battle Road Spring toernooien zullen van 6 april tot en met 26 mei 2013 op diverse plaatsen in Nederland en België gehouden worden.
De uitslagen en foto's van deze toernooien staan onder de knop "Toernooien › Resultaten 2012-2013".


Toernooistructuur
Er wordt gespeeld met je eigen deck volgens het Modified Constructed Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de kaarten die je mag gebruiken. Vooraf aan de wedstrijd dien je een decklist aan de spelleiding te overleggen en tijdens het toernooi vinden er deckcontroles plaats.
Alleen kaarten die voorkomen in de onderstaande sets mag je gebruiken (dit geldt voor alle Battle Roads Spring!):

abbreviation

name series/card

symbol

BLW Black & White
EPO BW Emerging Powers
NVI BW Noble Victories
NXD BW Next Destinies
DEX BW Dark Explorers
DRX BW Dragons Exalted
BCR BW Boundaries Crossed
PLS BW Plasma Storm
DRV Dragon Vault
TK Black & White Trainer Kit  
PR BW 1 - on  
MCD McDonalds Collection 1 and 2  


De rondes zullen gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, met een aparte Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij 2-uit-3 gespeeld wordt in rondes van 45 minuten + 3 beurten. Voor de Top-cut (maximaal 4 spelers per divisie) wordt eveneens 2-uit-3 gespeeld in rondes van 60 minuten + 3 beurten. Voor zover mogelijk worden de divisies zo veel mogelijk gescheiden gehouden van elkaar. De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:
Junior divisie: geboren in 2002 of later;
Senior divisie: geboren in 1998, 1999, 2000 en 2001;
Masters divisie: geboren in 1997 of eerder.


Waar moet je aan denken voor een toernooi
Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;
Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar een evenement;
Zorg dat je decklistformulier (zie onder de knop "Inschrijven › Decklist") volledig ingevuld is vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de kaarten van je deck op de volgorde van je decklist liggen i.v.m. controle vooraf aan het toernooi;
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat verschijnt krijgt een "round loss".


Prijzen
De hoofdprijs van de Battle Road toernooiseries is een Victory Cup kaart voor de 1ste tot en met de 3e plaats. Ook krijgt de winnaar in elke divisie 4 boosters van BW Plasma Storm. De nummers 2 van elke divisie krijgen elk 4 boosters, terwijl de 3e en 4e plaatsen elk 2 boosters krijgen. Daarnaast is er voor alle overige deelnemers een booster BW Plasma Storm.


Inschrijving
De omvang van de Battle Road Spring toernooien zijn in principe beperkter in omvang dan de City Championships. Daarom, om teleurstelling te voorkomen, is het van belang vast voor in te schrijven om je inschrijving veilig te stellen. Ook bij verhindering wordt het uitermate op prijs gesteld de organiserende gymliga/toernooi-organisator van je terugtrekking op de hoogte te stellen.
Voor inschrijven zie onder de knop "Inschrijven › Toernooien".


Kosten
Deelname aan een Battle Road Spring kost 5 euro.


Side events
Voor diegenen die niet tot de Top-cut doordringen kan er eventueel bij voldoende interesse een side event georganiseerd worden. Of een side event plaatsvindt is vrij aan de organisatoren van die betreffende Battle Road.

Voor de wedstrijddata zie de knop "Toernooien › Toernooiagenda".


Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht bij:
info@pokemon-organizedplay.nl