NL         FR         DE         EN

Regional
ChampionshipsWat zijn de Regional Championships
Dit jaar zullen er verspreid over Nederland vier Regional Championships gehouden worden. Voor België zijn dit twee Regional Championships. Dit zijn wedstrijden waarbij spelers in elk van de drie divisies de titel Regional Champion kunnen verdienen. De Regional Championships zijn bedoeld als hogere categorie kwalificatietoernooien en de Resultaten 2013-2014 tellen mee voor de Championship punten die de winnaars verdienen. Deze Championship punten zijn van belang of je kans maakt op een plaats op de wereldkampioenschappen (Wie meer wil weten over Championship punten (klik hier)). De Regional Championships zullen in de maanden november 2013 (2 in Nederland en 1 in België) en maart 2014 (2 in Nederland en 1 in België) gehouden worden.
De uitslagen en foto's van deze toernooien staan onder de knop "Toernooien › Resultaten 2013-2014"


Toernooistructuur
Er wordt gespeeld met je eigen deck volgens het Modified Constructed Format. Dat wil zeggen dat er een beperking ligt op de kaarten die je mag gebruiken. Vooraf aan de wedstrijd dien je een decklist aan de spelleiding te overleggen en tijdens het toernooi vinden er deckcontroles plaats.

Alleen kaarten die voorkomen in de onderstaande sets mag je gebruiken*:

afkorting

naam serie/kaart

symbool

NXD BW Next Destinies
DEX BW Dark Explorers
DRX BW Dragons Exalted
BCR BW Boundaries Crossed
PLS BW Plasma Storm
PLF BW Plasma Freeze
PLB BW Plasma Blast
LET BW Legendary Treasures
KD Kalos Starter Deck
DRV Dragon Vault
PR promo's BW 33 en verder; XY 1 e.v.
MCD McDonalds Collection 2
MCD McDonalds Collection 3

De rondes zullen gespeeld worden volgens Zwitsers systeem, met een aparte Top-cut. Het aantal ronden Zwitsers wordt bepaald door het aantal deelnemers, waarbij 2-uit-3 gespeeld wordt in rondes van 50 minuten + 3 beurten. Voor de Top-cut (maximaal 8 spelers per divisie) wordt 2-uit-3 gespeeld in rondes van 60 minuten + 3 beurten. Voor zover mogelijk worden de divisies zo veel mogelijk gescheiden gehouden van elkaar.

De spelers worden ingedeeld over 3 spelersdivisies, bepaald door het geboortejaar. De divisies zijn:
Junior divisie: geboren in 2003 of later;
Senior divisie: geboren in 1999, 2000, 2001 of 2002;
Masters divisie: geboren in 1998 of eerder.

Waar moet je aan denken voor een toernooi
Zorg dat je het nummer van je Pokémonspelerspas (PlayerID kaart) bij je hebt;
Zorg dat je de toernooi regels doorgelezen hebt, zodat je weet wat je mee moet nemen naar een evenement;
Zorg dat je decklistformulier (zie onder de knop "Inschrijven › Decklist") volledig ingevuld is vooraf aan het toernooi;
Zorg dat de kaarten van je deck op de volgorde van je decklist liggen i.v.m. controle vooraf aan het toernooi;
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, want wie te laat komt kan een "round loss" krijgen.

promo RC Breda promo RC Gent en RC Apeldoorn
Prijzen
Voor de eerste tot en met de achtste plaats van iedere divisie zijn er boosters van Legendary Treasures. Voor de eerste plaats zijn er 36 boosters, voor de tweede plaats zijn er 16 boosters, de derde en vierde plaats krijgen ieder 8 boosters. De vijfde tot en met de achtste plaats krijgen elk 4 boosters. Voor de overige deelnemers is er één booster van een BW Plasma set. Daarnaast is er voor alle deelnemers een Regional Championships promokaart (zolang de voorraad strekt).


Inschrijving
Hoewel de inschrijving voor de Regional Championships open is en er officieel geen limiet aan het aantal deelnemers is, kan het toch zijn dat de ruimte of het ingeslagen materiaal voor het toernooi op een gegeven moment de beperkende factor kan vormen. Daarom, om teleurstelling te voorkomen is het van belang vast voor in te schrijven. Ook bij verhindering wordt het uitermate op prijs gesteld de toernooi-organisator van je terugtrekking op de hoogte te stellen. Voor inschrijven zie onder de knop "Inschrijven › Toernooien".

promo RC Groningen en RC Antwerpen promo RC Leiden
Kosten
Deelname aan een Regional Championships kost 5 euro.


Side events
Voor diegenen die niet tot de Top-cut doordringen kan er eventueel bij voldoende interesse een side event georganiseerd worden. Of een side event plaatsvindt is vrij aan de organisator van die betreffende Regional Championships.

Voor de wedstrijddata zie de knop "Toernooien › Toernooiagenda".Voor vragen en meer informatie kun je altijd terecht bij:
info@pokemon-organizedplay.eu